Jadłospis

Wersja do wydrukuWersja do wydruku
poniedziałek
07.10.2019
Śniadanie: 
Szynka delikatesowa z kurcząt, twarożek kremowy ze św mango, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata z cytryną.
Pierwsze danie: 
Zupa z zielonej fasolki szparagowej.
Drugie danie: 
Makaron barilla penne ze szpinakiem i chudym parzonym boczkiem .
Podwieczorek: 
Ślimaki drożdżowe z mąką razową, twarogiem i owocami.
wtorek
08.10.2019
Śniadanie: 
Kasza manna na mleku z musem owocowym, polędwica z indyka, pomidor, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata z pomarańczami.
Pierwsze danie: 
Zupa rosół z kluseczkami i natką pietruszki.
Drugie danie: 
Ziemniaki z koperkiem, kotleciki schabowe panierowane, surówka wielowarzywna.
Podwieczorek: 
Mix owoców.
środa
09.10.2019
Śniadanie: 
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, szynka gotowana, papryka zielona, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata malinowa.
Pierwsze danie: 
Zupa kalafiorowa z koperkiem i śmietaną.
Drugie danie: 
Kasza pęczak kujawski, zraziki wieprzowe w sosie, marchewka z ananasem.
Podwieczorek: 
Strucla z mąką kokosową, twarogiem i rodzynkami.
czwartek
10.10.2019
Śniadanie: 
Zupa mleczna z musli, polędwica miodowa, sałata lodowa, kiełki brokuła, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata owocowa.
Pierwsze danie: 
Zupa jaglana z natką pietruszki.
Drugie danie: 
Ryż paraboliczny, paprykarz z piersi kurczaka z warzywami, czerwona kapusta
Podwieczorek: 
Budyń czekoladowy na mleku z sosem waniliowym.
piatek
11.10.2019
Śniadanie: 
Pasta twarogowa z wędzoną makrelą, ser tylżycki, dżem truskawkowy, plasterki ogórka, pieczywo mieszane, masło, herbata earl grey.
Pierwsze danie: 
Zupa jarzynowa z brokułami i św bazylią.
Drugie danie: 
Ziemniaki z koprem, kolorowa fasolka szparagowa w pomidorach z boczkiem i chudą kiełbaską i czerwoną cebulką.
Podwieczorek: 
Mix owoców.