Jadłospis

Wersja do wydrukuWersja do wydruku
poniedziałek
24.06.2019
Śniadanie: 
Parówka berlinka klasyczna z wody (mięso wieprzowe 71% mięsa soja) pieczywo mieszane, kanapka z masłem (woda, drożdże, sól, woda, mąka pszenna, maka graham, mąka razowa gluten, mleko), żółty ser (mleko, sól, kultury bakterii, chlorek wapnia), pomidor, r
Pierwsze danie: 
Biały barszcz na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana śmietaną (woda, ziemniaki, marchewka, seler, por, mąka żytnia,, cebula, pietruszka, mleko, mąka pszenna, gluten, sól, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek) .
Drugie danie: 
Ryż (woda, ryż) z prażonym jabłkiem i cynamonem (jabłko, cynamon), polane jogurtem naturalnym (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych), kompot (woda, jabłko, czarna porzeczka).
Podwieczorek: 
Truskawki polane jogurtem naturalnym (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych).
wtorek
25.06.2019
Śniadanie: 
Zupa mleczna zacierką (mleko, mąka pszenna, jajko, gluten)), pieczywo mieszane, kanapka z masłem (woda, drożdże, sól, woda, mąka pszenna, maka graham, mąka razowa gluten), serek homogenizowany z owocami (ser twarogowy śmietankowy, śmietana,, wsad owocowy)
Pierwsze danie: 
Zupa minestrone, na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana mlekiem (woda, ziemniaki, marchewka, pietruszka, cukinia, fasolka szparagowa, zielony groszek, pomidory, natka pietruszki, na korpusach drobiowych, por, seler, , sól, cebula, mleko).
Drugie danie: 
Pieczona pierś z kurczaka (mięso drobiowe 91%, bułka tarta gluten, jajko, sól, pieprz,, ziemniaki (ziemniaki, woda, sól), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, por, ogórek, marchewka, rzodkiewka, olej słonecznikowy), lemoniada (woda, sok z cytry
Podwieczorek: 
Galaretka agrestowa (agrest, woda, żelatyna), andruty (mąka pszenna, gluten)
środa
26.05.2019
Śniadanie: 
Pieczywo mieszane, kanapka z masłem (woda, drożdże, sól, woda, mąka pszenna, maka graham, mąka razowa gluten), twarożek puszysty Strzałkowo (mleko pasteryzowane, bakteryjna kultura starterowa, bakterie fermentacji mlekowej), wędlina (mięso drobiowe 90% g
Pierwsze danie: 
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana mlekiem (woda, natka pietruszki, ziemniaki, korpusy drobiowe, marchewka, seler, por, fasolka szparagowa, mleko, gluten).
Drugie danie: 
Spaghetti bolognese (marchew, przecier pomidorowy, woda, wieprzowina, wołowina, mąka z pszenicy durum, cebula, sól oregano, gluten, jajko), herbata hibiskus (woda, herbata hibiskus, cukier).
Podwieczorek: 
Koktajl truskawkowy na maślance (maślanka, truskawki, cukier), flipsy (grys kukurydziany 100%)
czwartek
27.06.2019
Śniadanie: 
Zupa mleczna z kaszką manną (mleko kasza manna, gluten) pieczywo mieszane, kanapka z masłem (woda, drożdże, sól, woda, mąka pszenna, maka graham, mąka razowa gluten), wędlina (mięso wieprzowe 88%, soja, gorczyca), serek topiony (odtłuszczone mleko (55%),
Pierwsze danie: 
Zupa grochowa za na wywarze mięsno-jarzynowym, (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchewka, pietruszka, na korpusach drobiowych, por, seler, sól, majeranek).
Drugie danie: 
Naleśniki z twarogiem, (mąka pszenna gluten, jajko, mleko, śmietana, proszek do pieczenia, mleko pasteryzowane, bakteryjna kultura starterowa, bakterie fermentacji mlekowej), lemoniada (woda, sok z cytryny, miód, cukier).
Podwieczorek: 
Patera owoców, bułka z masłem (mąka pszenna gluten, woda, drożdże, sól, masło mleko).
piatek
28.06.2019
Śniadanie: 
Pieczywo mieszane, kanapka z masłem (woda, drożdże, sól, woda, mąka pszenna, maka graham, mąka razowa gluten), pasta z tuńczyka (własne produkcji), ( tuńczyk 80%), jajko , papryka, ogórek, mleko.
Pierwsze danie: 
Zupa krupnik ryżowy na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana mlekiem (woda, ziemniaki, marchewka, ryż, por, seler, pietruszka, natka pietruszki, na korpusach drobiowych, ziele angielskie, liść laurowy , sól, cebula, mleko).
Drugie danie: 
Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym (mięso wieprzowe 91%, bułka tarta gluten, jajko, koper, sól, pieprz,, liść laurowy, ziele angielskie), ziemniaki (ziemniaki, woda, sól), ogórek małosolny, kompot (woda, jabłko, czarna porzeczka).
Podwieczorek: 
Placek drożdżowy, (mąka pszenna, gluten, woda, cukier, drożdże, sól, margaryna, owoce , jajko)