Jadłospis

Wersja do wydrukuWersja do wydruku
poniedziałek
29.04.2019
Śniadanie: 
Pieczywo mieszane, kanapka z masłem, wędlina, humus, papryka, ogórek, mleko
Pierwsze danie: 
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana śmietaną.
Drugie danie: 
Makaron z twarogiem, polany jogurtem naturalnym, kompot.
Podwieczorek: 
Winogrono różowe, wafle kukurydziane.
wtorek
30.04.2019
Śniadanie: 
Zupa mleczna z zacierką, pieczywo mieszane, kanapka z masłem, żółty ser, pomidor, herbata z cytryną
Pierwsze danie: 
Rosół z makaronem na wywarze mięsno-jarzynowym.
Drugie danie: 
Gulasz z indyka z warzywami, ryż, lemoniada.
Podwieczorek: 
Ciasto marchewkowe.
środa
01.05.2019
czwartek
02.05.2019
Śniadanie: 
Pieczywo mieszane, kanapka z masłem, wędlina, jajko gotowane, rzodkiewka, ogórek, mleko
Pierwsze danie: 
Zupa krupnik na wywarze mięsno-jarzynowym.
Drugie danie: 
Pieczony kotlet mielony z szynki, ziemniaki, surówka z marchewki, lemoniada.
Podwieczorek: 
Jabłko, biszkopty.
piatek
03.05.2019