Jadłospis
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
- pasta twarogowa (laktoza) z ananasem, sucha krakowska, papryka kolorowa, pieczywo pszenno-razowe (gluten), masło (laktoza), herbata z cytryną;
- zupa krupnik (seler, gluten) z natką pietruszki;
- makaron (gluten) kolorowy penne barilla w sosie bolońskim (seler) ze świeżym czosnkiem, bazylią i mozarellą (laktoza);
- jogurt naturalny (laktoza) z musli i owocami;
Wtorek
Śniadanie:
- parówki morlińskie, ser tylżycki (laktoza) ketchup, ogórek świeży, pieczywo pszennożytnie (gluten), masło (laktoza), herbata z imbirem i pomarańczami;
- zupa krem (seler) z buraka ze świeżym majerankiem;
- ziemniaki z koprem, polędwiczki drobiowe panierowane (gluten), marchewka z jabłkiem i sokiem z limonki;
- placek z mąką konopną, owocami i kruszonką, maślanka (laktoza);
Środa
Śniadanie:
- paszupa mleczna (laktoza) z musli, szynka z indyka, kiełki rzodkiewki, pomidor, pieczywo pszenno-razowe (gluten), masło (laktoza), herbata malinowa;
- zupa (seler) krem z kalafiora z koperkiem;
- pudrowane racuchy (gluten, jaja) z jabłkami;
- banan, mandarynka;
Czwartek
Śniadanie:
- drożdżówka (gluten) z kruszonką i dżemem, kakao (laktoza), szynka gotowana, ogórek świeży, pieczywo mieszane (gluten), masło (laktoza);
- zupa grochowa (seler) z boczkiem parzonym i majerankiem;
- ryż paraboliczny, marynowana pałka z kurczaka, mizeria na jogurcie (laktoza) naturalnym;
- bułeczki (gluten, jaja) maślane z makiem i morelami, maślanka (mleko);
Piątek
Śniadanie:
- pasta z pieczonym łososiem, ser ementaler (laktoza), dżem morelowy, pieczywo pszenno-razowe (gluten), masło (laktoza), herbata z owoców leśnych;
- zupa (seler) krem z zielonego groszku ze świeżą bazylią;
- kopytka (gluten) z jogurtem naturalnym (laktoza) i cukrem trzcinowym;
- mikołaje czekoladowe (laktoza, jaja), jabłko.