Jadłospis

Wersja do wydrukuWersja do wydruku
poniedziałek
11.03.2019
Śniadanie: 
Pieczywo mieszane, kanapka z masłem, żółty ser, wędlina, pomidor, sałata, mleko
Pierwsze danie: 
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana śmietaną.
Drugie danie: 
Kasza z sosem warzywnym z dodatkiem mięsa wieprzowego, kompot.
Podwieczorek: 
Owoc, herbatniki
wtorek
12.03.2019
Śniadanie: 
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane, kanapka z masłem, miód, herbata owocowa.
Pierwsze danie: 
Zupa kapuśniak na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana mlekiem
Drugie danie: 
Smażony kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z buraczków, lemoniada.
Podwieczorek: 
Kisiel, flipsy
środa
13.03.2019
Śniadanie: 
Pieczywo mieszane, kanapka z masłem,wędlina, jajko gotowane, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną
Pierwsze danie: 
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana mlekiem.
Drugie danie: 
Gotowany gołąbek bez zawijania z kapustą w sosie pomidorowym, ziemniaki, herbata hibiskus
Podwieczorek: 
Jogurt jogobella
czwartek
14.03.2019
Śniadanie: 
Parówka (zawartość 96%mięsa) z wody, pieczywo mieszane, kanapka z masłem, ostrowia, pomidor, szczypiorek, ogórek, kakao.
Pierwsze danie: 
Zupa fasolowa na wywarze mięsno-jarzynowym.
Drugie danie: 
Naleśniki z twarogiem polane jogurtem naturalnym, lemoniada.
Podwieczorek: 
Gruszka, bułka z masłem.
piatek
15.03.2019
Śniadanie: 
Zupa mleczna z ryżem, pieczywo mieszane, kanapka z masłem,wędlina, papryka, ogórek, herbata owocowa
Pierwsze danie: 
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno-jarzynowym, zabielana jogurtem naturalnym.
Drugie danie: 
Burger drobiowy na parze, ziemniaki, surówka z marchewki i ananasa, kompot
Podwieczorek: 
Ciasto kokosowe na maślance z obniżoną zawartością cukru (własne produkcji).