Jadłospis

Poniżej przedstawiamy menu na najbliższy tydzień 11-15.01.2021 r.*
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Szczegółowy wykaz składników u obsługi ze wskazaniem alergenów.

* Dzieci młodsze lub ze zgłoszonymi alergiami pokarmowymi otrzymują dedykowane porcje.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:
  • Połowa jajka, szynka delikatesowa z kurcząt, kiełki rzodkiewki, sałata lodowa, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata malinowa.

Obiad:
  • Zupa krem z marchewki z pomarańczą i mleczkiem kokosowym.
  • Makaron świderki lubella w sosie carbonara z włoską mozarellą.
Podwieczorek:
  • Banan

Wtorek

Śniadanie:
  • Kremowy twarożek waniliowy, szynka gotowana, kolorowa papryka, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata z cytryną
Obiad:
  • Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem.
  • Ryż paraboliczny z zielonym groszkiem, marynowana pałka z kurczaka, surówka z białej kapusty ze św ogórkiem.
Podwieczorek:
  • Chałka serowa z mąką kokosową i kruszonką(wyrób własny).

Środa

Śniadanie:
  • .Pasztet ze śliwką, polędwica z indyka, plasterki ogórka kiszonego, pieczywo pszenno-orkiszowe, masło, herbata z owoców leśnych.
Obiad:
  • Zupa rosół z makaronem minionki i natką pietruszki.
  • Ziemniaki z koperkiem, kotleciki mielone, buraczki z sokiem z cytryny.
Podwieczorek:
  • Kasza manna na mleku z musem owocowym.
  •  

Czwartek

Śniadanie:
  • Placek z mąką konopną i owocami, kakao, żywiecka podsuszana, pomidor, pieczywo pszenno-razowe, masło.
Obiad:
  • Zupa krem z brokuła z mięsem z indyka.
  • Pierogi z wiśniami (wyrób własny), jogurt naturalny, cukier trzcinowy.
Podwieczorek:
  • Mix owoców

Piątek

Śniadanie:
  • Ser królewski, pasta jajeczna, dżem truskawkowy, ogórek św, pieczywo pszennożytnie, masło, herbata z imbirem i pomarańczami.
Obiad:
  • Zupa barszcz ukraiński ze św majerankiem.
  • Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta z dorsza (frosta), surówka z kiszonej kapusty na oliwie z oliwek.
Podwieczorek:
  • Gruszka, mandarynka, chrupki kukurydziane.